14.11. Savon Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus lyhentämättömänä: Vähänkankaalla ylenkatsova näkemys demokratiaa kohtaan

Kuopion palvelualuejohtaja Pekka Vähänkangas kirjoitti 11.11. Savon Sanomissa julkisen ja yksityisen palvelutuotannon eroista tehokkuudessa. Tekstissä oli asiaakin, mutta heitto päätöksenteon kankeuden syystä oli jo älyttömyydessään todella moitittavaa kaupungin ylimmältä virkamieheltä. Toisin kuin Vähäkangas väittää, niin esimerkiksi kuntien, kuntayhtymien ja liikelaitosten luottamushenkilöelimet eivät ole nk. ”puolueveroja” varten, vaan demokraattisen ja edustuksellisen päätöksenteon takia välttämättömiä toimielimiä.  Tätä Vähäkangas joko tietämättömyyttään (toivottavasti ei,) tai tahallaan ei edes huomioi.

Demokraattinen päätöksenteko ei ole aina nopeaa, mutta yhteisillä verovaroille päätöksiä tehtäessä niiden tekemiseen täytyy osallistua demokraattisesti valitut luottamushenkilömme, jotta kuntalaisten erilaiset näkemykset ovat mukana prosessissa. Eri mielipidesuuntia edustavien luottamushenkilöiden kautta kuntalaisten (= veronmaksajien ja omistajien)  näkemykset kanavoituvat päätöksiksi.

Toki, jos palvelualuejohtaja Vähäkangasta häiritsee julkisen puolen demokraattinen puoli, niin suosittelen häntä siirtymään yksityiselle sektorille, jossa hyvän päätöksenteon vaatimukset ovat erilaiset.

Jouni Holopainen

YTM, Kokoomuksen Kuopion Talousseura ry:n puheenjohtaja.


Kategoria(t): demokratia, Kuopio, Mielipidekirjoitukset, virkamies. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *